Conny Anthav

Conny Anthav: nygammal förstärkning till Bolest

För er som varit kunder hos oss på Bolest i några år kan Conny säkert vara ett bekant ansikte. Han är vad vi kallar “en favorit i repris”.

Efter att ha arbetat några år med en färgleverantör öppnades en möjlighet att komma tillbaka till Bolest. En möjlighet som Conny inte tvekade att ta. Speciellt eftersom han nu kan koncentrera sig på det som han tycker är allra roligast.

Mycket kundkontakt
– Jag tycker väldigt mycket om kontakten med kunderna. Jag är säljare och servicekoordinator.
Säljare kan man ju ganska lätt förstå vad det är, men vad är en servicekoordinator och vad gör en sådan?
–En servicekoordinator lägger upp rutterna till de olika kunderna som vi besöker minst en gång per år. Vi har över 70 serviceavtal och då förstår du att det blir en hel del resor. För att vi ska kunna hålla riktigt bra priser på våra serviceavtal krävs det att vi samordnar servicetillfällena ute i landet. Det blir det många resor. När jag var här förra vändan mekade jag också men det behöver jag inte nu. Den saken tar främst min kollega Wojciech hand om.
En del av de anläggningarna är igång upp till 16 timmar per dygn och då krävs det att vi har full koll och kan förebygga eventuella framtida problem.

Kontoret i bilen under milen
I genomsnitt blir det 10-15 resdagar i månaden. “Med kontoret i bilen under milen”, säger han och ler. Det blir en hel del telefonsamtal när Conny är ute på vägarna. Hans yrke kräver att han tycker om att köra bil.
När vi träffar Conny har han bara jobbat ett par dagar på Bolest men han börjar redan känna sig varm i kläderna. Det finns ju en hel del som jag känner igen sedan tidigare och det gör ju startsträckan avsevärt mycket kortare.


Bilden visar en av de motorcyklar
som är designad och byggd av Conny. 

Mekar på fritiden
I den nya tjänsten blir det inte så mycket mekande som det varit tidigare och det är inget som Conny kommer sakna.
Annars är det motorcyklar som är Connys stora intresse. Han har renoverat och byggt om ett antal motorcyklar genom åren.
–Jag har en Harley-Davidsson som jag tänker bygga om snart. Det blir mitt nya stora projekt. Annars brukar jag utgå från några detaljer på en hoj som jag sedan bygger vidare på. Jag tycker om mekandet, att konstruera och att designa.

Klart man blir stolt
Connys tre söner har gått i samma fotspår men de mekar och bygger om driftingbilar. Ett par av bilarna har blivit lite omtalade när de sålts till norska köpare.

Det är klart att man blir stolt. Det är roligt att kunna dela lite intresse med grabbarna. Riktigt roligt.
Conny och hans fru brukar varje sommar åka till Kroatien med sin husbil. Och att de tycker om att åka just dit är inget man behöver tveka på. Det har de nämligen gjort de senaste 18 åren!
När Conny mekar i verkstaden brukar han ofta spela lite heavy metal. Det är Metallica och AC/DC som är de stora favoriterna och så Lemmy.
–Lemmy i Motörhead – han var kung, säger Conny vördnadsfullt.
På frågan om de brukar vara på Sweden Rock så blir svaret ett blankt nej.
–Det är den tiden av året som vi brukar åka till Kroatien. Man hinner inte med allt.

PDF 🇸🇪
PDF 🇳🇴