En bra arbetsplats som just blivit ännu bättre

Möller Bil i Uppsala arbetar hårt med att vara en riktigt bra arbetsplats och ligga långt fram med teknisk utveckling.

Möller Bil är etablerade på tolv orter i Sverige varav de flesta ligger i Mälardalen. De har tillsammans 750 anställda och en omsättning på 4,4 miljarder (2020).

Två Sveno-lackboxar från Bolest hos Möller bil i Uppsala.

Precis klara
Vi möter Mikael Höglund som är verkstadschef på Möller Bil i Uppsala där anläggningen precis står klar.
– Här finns fjorton plåtarbetsplatser, åtta prepplatser och två nya Sveno-lackboxar från Bolest. Det är en stor skillnad från våra tidigare lokaler där vi ofta behövde köra ut bilarna mellan momenten och därmed också plasta in dem mot väder och vind.

En annan stor skillnaden är belysningen. Det är ljusa, härliga lokaler. Och det behöver det ju vara med tanke på vad vi arbetar med, säger Mikael.

Bra samarbete
– Arbetet med Bolest har fungerat riktig bra, berättar Mikael som har arbetat med bilar ända sedan han gick ur skolan för 25 år sedan.
– Bilar är både passion och arbete för mig. Det känns viktigt att kunna ge våra kunder ett riktigt bra resultat på de arbeten vi utför. Men mekandet för egen del sker mest hemma nu för tiden.

Great place to work”
Möller Bil vill verkligen vara en bra arbetsplats. Därför är de certifierade enligt “Great Place To Work”.
– Det innebär att alla anställda får svara på en mängd frågor om arbetsplatsen anonymt varje år. Sedan får vi en utvärdering och ser vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras.

Lever som de lär
När vi går och tittar på de nya lokalerna kommer det fram en person som säger:
– I de här lokalerna är det riktigt kul att arbeta!
– Vad kul! säger vi, lite överrumplade över den spontana kommentaren. Det kommer visst vara ännu lite bättre betyg när nästa års utvärdering av arbetsplatsen ska göras bland de anställda.

Artikeln som PDF (Svenska)
Artikeln som PDF (Norska)

Här är en liten film från den alldeles nya anläggningen hos Möller Bil i Uppsala.