Gustav Prejer Bolest "Förväntningar är till för att överträffas"

”Förväntningar är till för att överträffas”

Gustav har arbetat på Bolest i tre veckor när vi träffas på hans kontor. Han kommer ta över efter Rune Myhre och han kommer vara den som leder projektgruppen framöver.

Det är Gustav som kommer se till att projekten löper på bra. I tjänsten kommer han vara spindeln i nätet och leda personalen i projektorganisationen under arbetena med att göra Sveno lackboxar som är ledande i branschen.

Erfarenhet som konstruktör

– Jag har tidigare arbetat såväl som konstruktör som projektledare, verksamhetsutvecklare och kontors/enhetsansvarig och ser det som en stor tillgång i den här tjänsten.. Jag vet vad som behövs och vad som krävs för att man ska kunna göra ett bra arbete.

Gustav ser mycket fram emot att komma in i arbetet och tror att en del av det som görs kan effektiviseras ytterligare och att optimeringen kan göra arbetet enklare för alla inblandade.

– Tidstjuvar i arbetet gör ingen glad. Kan man få tydlig överblick över projekten kan man också ofta se vad som kan tas tillvara mellan de olika projekten. Ofta finns det möjlighet till synergieffekter som kan spara tid och pengar för våra kunder.

På frågan hur han kom in på den här inriktningen yrkesmässigt berättar Gustav att allt startade med att han studerade konstvetenskap.

– Det var jättekul men rätt begränsat på vad man kunde arbeta med senare. Därför gick jag vidare till maskiningenjörsutbildning men känner att jag faktiskt har haft nytta av båda två i det här sammanhanget med.

Ordning och reda på jobbet

Gustav har erfarenhet från flera olika verksamheter. Bland annat har han arbetat med jordbruksredskap.

– Bönder är ofta duktiga på att se vad som behövs och vad som är onödigt. De vill ha det så effektivt som det bara går.

Gustav tycker det är spännande att arbeta med kunder som kanske har egna idéer och tankar på hur man kan göra saker.

– Men det viktigaste är att vi alltid försöka överträffa förväntningarna som finns.

Trots att Gustav är ordningsam i arbetet så är han inte alltid lika strukturerad på fritiden.

– Nej, hemma är jag inte alls lika organiserad. Då är man ju ledig, säger Gustav och skrattar.

Rötter från Motala och Vadstena

Motala är Gustavs födelseort men han är uppväxt i Vadstena som han beskriver som en riktig idyll.

– Det var väldigt mycket olika sporter när jag växte upp. Simningen och handbollen var väl det som ändå var det som jag tyckte allra mest om. Utöver sport var även inredning och design ett intresse och det är något som hängt kvar och det var därför han läste konstvetenskap en gång i tiden.

Idag bor han tillsammans med sin familj på Mariedal. Alla barnen är grabbar varav den minste bara är fyra månader.

– Det är tillsammans med renoveringen av huset gör att det är rätt fullt upp. Ja, sen har vi ju en segelbåt också. Drömmen är att lära familjen att segla.

Artikeln som PDF
Svenska 🇸🇪
Norska 🇳🇴