Bussexperten

”Jag är imponerad av hur bra allt har funkat!”

Verksamheten startade för femton år sedan med Bussexperten. Idag är Experten Group en koncern med flera olika grenar i sin verksamhet.

Erik förklarar att Experten Groups verkstäder Servicexperten Skadecenter och Bussexperten gör allt det som bussbolagen inte hinner med själva. Det kan vara kollisionsskador, service och reparationer på färdskrivare, AC eller annat.

Mjuka värden och kommunikation

På frågan om hur företaget klarade pandemin så svarar Erik att det faktiskt var så att verksamheten ökade under pandemin.
När Erik såg att det fanns behov av två nya lackboxar i Enköping Servicexperten Skadecenter kontaktade han Bolest som sedan dess varit en aktiv samarbetspartner i hela projektet.
– Vi hade faktiskt aldrig varit där vi är om det inte vore för Bolest stöd i denna process, säger Erik.
Som ledare för företaget påpekar Erik vikten av mjuka värden och kommunikation. Det gällde även i högsta grad arbetet med vår nya lackanläggning. I Bolest hittade vi en samarbetspartner med samma värderingar som vi har.

Ventilation och mer Amp

Tack vare Bolest fick vi rätt kraft och ventilation i anläggningen.
–Anläggningen hade 20 Amp och en kontorsfläkt som grund, men det behöves 250 Amp och en ny ventilationsanläggning. Utan Bolest och Stefans kunskap skulle vi aldrig kunnat bygga den avancerade anläggningen som vi nu har, säger Erik.
Support och stöd genom hela processen kan kännas självklart, men att även efter uppstart få förstklassig service är inte helt vanligt fast här levererar Bolestgänget 100% hela vägen. Anläggningen startades upp i maj 2022 och består av två lackboxar som sköts av samma ventilationsaggregat. De två förarbetsplatser och allmänventilationen sköts av samma aggregat.

Gränsöverskridande yrkesroller

I skadebranschen är de olika yrkena traditionellt sett rätt uppdelade. De olika yrkesgrupperna sköter bara sina egna specialområden. Vi har aktivt arbetat på att vara mycket mer överskridande vad det gäller yrkesrollerna, berättar Erik.
–De olika yrkesgrupperna är idag mer engagerade och gränserna mellan de olika yrkena är inte alls så cementerade som de är på många andra arbetsplatser. Det är ovärderligt. Inte minst om någon blir sjuk.
–Alla vill hjälpas åt på vår verkstad och det är något jag är fantastiskt glad över.
Från början var det de som var tveksamma, men det tog bara några månader tills gränserna var mer eller mindre utsuddade och vi kan verkligen glädjas åt att vi har mycket engagerade medarbetare, berättar Erik och ser nöjd ut.

PDF »

Erik Hult från Experten Group (till vänster) och Stefan Ivarsson, Bolest (till höger) gratulerar varandra till ett gott samarbete!