”Allt har funkat klockrent!”

Det säger Magnus Flach på Proplate i Oxelösund. De har en 59 000 kvadratmeter stor anläggning som producerar monteringsfärdiga ståldetaljer till flera världsledande företag. Däribland lyftkransmärket Liebherr.

De gör också fundament till vindkraftverk för att dessa ska kunna stå stadigt oavsett påfrestningar.

Vi träffar Magnus Flach som är underhållsansvarig. Proplate har en lackeringsavdelning som man kontinuerligt utvecklar och utvidgar.

– Vi har byggt om en lackbox per år de senaste åren och nu i år blev den tredje av totalt fyra lackboxar klar, berättar Magnus. Den tidigare leverantören valde att ha utluften genom galler i golven, men det visade sig inte inte vara den mest optimala lösningen. Det blev ofta stopp på grund av slagg och när och när det var dags för rengöring gick filtren lätt sönder. Därför har vi valt en annan modell. Idag har vi utluften på väggarna nere i golvhöjd och därmed slipper vi tidigare problem. Vi slipper också skicka gallren på bränning för att få dem rena från färg.

Det är en tydligt nöjd underhållsansvarig vi talar med och det har han all anledning att vara för detta är numera en anläggning som klarar det tuffa klimat som en tung industriverkstad är.

– Under hela arbetet har det varit tydligt vem som ska göra vad. Det har varit vi på Proplate, Bolest och några lokala ventilationsfirmor som varit delaktiga i arbetet.
När vi är färdiga får vi en liten rundtur och får bland annat få se deras sju enorma skärmaskiner.

Fjorton hallar med verksamhet
– De är från Messer! säger Magnus och ser riktigt nöjd ut. Vi förstår att det är bra även om vi inte precis känner till märket sedan tidigare.
Fjorton hallar ryms på anläggningen och går nu på högvarv. Överallt ligger stora tunga ståldetaljer, varav en hel del är på väg till lackverkstaden.

Proplate har 140 anställda som har som uppgift att leverera ståldetaljer i högsta kvalité och utförande till välkända
märkesföretag. Såsom t. ex. Liebherr som är en av världens största tillverkare av anläggningsmaskiner. Många av oss har sett deras namn när vi tittat på stora lyftkranar.
Proplate är tung industri som sätter höga krav för att fungera på topp. Vi är tacksamma och stolta att våra lackboxar gott och väl lever upp till detta.

🇸🇪 PDF
🇳🇴 PDF